V tretjem tednu razpisanega mesečnega urnika tečajev se začnejo Interne prijave. Interne prijave so prednostna pravica aktivnim vadečim na vpis tečajev prihajajočega mesečnega obdobja in se končajo z vstopom v četrti teden aktualnih tečajev tistega mesečnega obdobja.

Obvestilo o pričetku internih prijav – prednostne pravice se objavi na oglasni deski studia in družabnem omrežju – v zaprti skupini na Facebooku, ki je namenjena aktivnim tečajnicam studia in do katere imajo tečajnice možnost vstopa, v kolikor zanj zaprosijo.

Pogoj:
Prednostna pravica je namenjena aktivnim tečajnicam, ki vsaj dva meseca zapored obiskujejo tečaj na istem terminu. Tako jim je dana možnost, da svoje mesto ohranijo tudi v nadaljevanju. To opravijo tako, da se v tretjem tednu v času poteka internih prijav preko elektronske pošte prijavijo na »svoj« termin. Prijava je veljavna ob elektronski potrditvi s strani studia. V primeru spremembe prijave oziroma menjave termina velja, da bo njihova prijava zabeležena v čakalno listo termina. Prijava na tečaj je 100% ob plačilu. Tega tečajnice lahko opravijo po pridobljeni potrditvi prijave.

Če tečajnica ne izkoristi prednostne pravice, velja zanjo enako pravilo kot za vse zainteresirane. Prijavo na tečaj odda na elektronski naslov studia. Prijava bo šla v obdelavo v trenutku, ko se odprejo prijave za prihajajoče mesečno obdobje.
Nato poteka sistem sprejemanja prijav po načelu: »Kdor se prvi dogovori, prvi dobi«.