Preden prvič vstopiš v plesno dvorano, začneš spremljati plesalke na Instagramu ali pa se priključiš kakšni Facebook skupini, se sploh ne zavedaš, kakšno skupnost smo zgradile plesalke ob drogu, kako je ta skupnost ena izmed najbolj trdnih, kar sem jih srečala in kako te drži pokonci, tudi ko že skoraj obupaš, ali pa imaš slab dan glede neke čisto druge stvari. Kljub temu, da velik del te skupnosti predstavljamo ženske, se ta od mnogih stereotipnih ženskih skupnosti popolnoma razlikuje. V skupnosti plesalk ob drogu ni opravljanja, ni tekmovalnosti in “fovšije”. Ni tiste negativnosti, ki se zna pojavit, ko je preveč žensk na kupu :). Vse nas namreč povezuje ljubezen do plesa ob drogu, bolj kot ljubosumje nas grabi občudovanje, bolj kot tekmovalnost navdušenje, nad tem kar druga oseba lahko naredi. Ta povezanost se je res pokazala v zadnjem mesecu, ko je Instagram zablokiral večino ”hashtagov” povezanih s plesom ob drogu. Takrat smo res očitno stopile skupaj, iskale rešitve in veš kaj se je zgodilo? Dobile smo opravičilo, vse spet deluje normalno in lahko iščemo ideje kot smo jih iskale že leta prej!

Tu najdejo svoj kotiček tudi tiste, ki se v družbi samih žensk ne počutijo najbolje, ki so bile bolj fantovske. Tu najdejo svoj prostor tiste, ki doma ne zapustijo neurejene in vedno najdejo čas za klepet s prijateljicami. Tu smo si vse tako zelo različne, a tudi tako zelo podobne. Med soplesalke izlivamo podporo, sprejemanje, pozitivo, srečo in lepe misli. Delimo boljše in slabše trenutke, lažje in težje elemente, takšne in drugačne dni. A ni to fino! :)

Iščeš svoj kotiček pod soncem, kjer boš lahko preživljala svoje športne dni? Iščeš skupino, ki te bo motivirala in v kateri ne boš našla le družbe za trening, temveč tudi za klepet? Ti ni najbolj prijetno treninga obiskati sama? Kar brez skrbi! Večina nas pride na prvi trening sama, med sabo pa se povežemo že v prvih urah. Samo reci ”Živjo” in čez par minut se boš s soplesalko pogovarjala o vsem možnem.
Kaj sploh še čakaš! :D

 

Mademoisellka