September je čas umirjanja po poletju, prvega jesenskega listja, vračanja v šolske klopi in tudi začetka nove plesne sezone v večini plesnih šol in studiev. Tako je tudi v Mademoiselle, kjer se plesna sezona prične s 5. septembrom. Še se spominjam svojega prvega dne, ko sploh nisem vedela kaj naj pričakujem od tečaja in kako vse sploh izgleda. Sicer sem se spomnila vzeti brisačo, tja pa sem namesto kratkih hlač vzela pajkice…oh ja, to se tudi zgodi nekaterim in na srečo nisem bila edina, ki je kaj pozabila. O tem kaj prinesti s sabo sem že pisala (link), tako da boš na prvi trening prišla popolnoma opremljena in pripravljena, zdaj pa sem pripravila še par nasvetov, ki bodo naredili tvoje prve korake oz. obrate v svet plesa ob drogu lažje.

1. Ne obremenjuj se s tem, kako izgledaš

V skupini boš najprej s samimi začetnicami in vsaka se bo bolj kot ne obremenjevala le s svojimi koraki in se trudila kaj naučiti, Edina oseba, na katero si prvi dan pozorna, razen nase, je tvoja inštruktorica. Za opazovanje drugih namreč sploh ni časa. Prav tako smo na začetku vsi malce štorasti, ne vrtiš se ravno vsak dan okrog kovinskega droga in gibi ti niso čisto domači, da o hoji po prstih sploh ne govorim. Vse postane lažje po par treningih, gibanje postane vedno bolj naravno, tako da nič ne skrbi, vsi smo začelo tako.

2. Naslednji dan pričakuj bolečino v mišicah

Kot sem že rekla, telo ni navajeno teh gibov in naslednji dan se bo najbrž zgodilo, da te bodo bolele mišice za katere nisi vedela, da obstajajo. Tudi če se ti zdi, da na začetku delaš le enostavne gibe, verjemi, telo se še vedno napreza. Kljub temu, da je ples ob drogu zabavna vadba je še vedno vadba in kljub zabavi med treningom narediš še vedno ogromno zasein za svoje telo.

3. Zabavaj se

Ples ob drogu je ena izmed tistih vadb, ki so lahko res zabavne. Najprej je tu sama vadba – ples, ob katerem se lahko popolnoma sprostiš in izražaš na tisoč in en način. Nato je tu skupina – v vsaki je lahko največ 8 tečajnic in inštruktorica, zato se skupina bolj poveže, vzdušje je bolj sproščeno in energija je odlična. Tudi inštruktorica se ti tako lahko bolj posveti in tako lahko res izpopolniš vse elemente.

Se že veseliš svojega prvega tečaja?

 

 

Mademoisellka