Vadbo na drogu obiskuješ že toliko in toliko let. Kaj pa zdaj? Se učenje kdaj konča in prideš do nekega cilja? Lahko prideš do točke, ko lahko rečeš, da se ne moreš naučiti čisto nič novega? Pri vadbi na drogu to skorajda ni mogoče. Preden pridobiš moč, se naučiš neštetih elementov in se morda osredotočiš na poseben stil vadbe, se pojavi cel kup novih elementov, novih variacij, novih načinov. Vadba na drogu je šport, ki res ni več v povojih, niti približno pa še ni bilo odkrito vse, kar je lahko na tem področju. Kar je meni po resnici povedano zelo všeč!

Ko sem se prvič lotila vadbe na drogu, si niti približno nisem predstavljala, kaj vse to zajema. Res je, da je bil takrat slovarček izrazov mnogo krajši in na Instagramu sem kdaj pa kdaj zasledila kakšen posnetek ali fotografijo. V zadnjih nekaj letih pa se mi je odprl nov svet. Ne samo, da sem se malo bolj ”vrgla not” v celotno stvar, vadba na drogu je zajela cel svet in iz dneva v dan je bolj priljubljena. S tem pa se tudi razvija v vse možne smeri, kakršne si pred nekaj leti sploh nismo znali predstavljati. Namesto končnega cilja so pri vadbi na drogu možni samo dosežki. Ko ti uspe element, ki te teži že nekaj časa. Ko misliš, da znaš že skoraj vse in najdeš variacijo, ki te čisto preseneti. Ko se odločiš, da se boš popolnoma posvetila eni zvrsti in se počutiš, kot da se na novo učiš hoditi.

Če te vadba na drogu prepriča, če te navduši, ti nikoli ne bo postala dolgočasna. Vedno namreč prinaša nekaj novega, nekaj drugačnega. In bodimo iskreni, na začetku je vse prej kot lahka, a daleč stran od tega, da bi bila pretežka za kogarkoli.

Pa še nasvet za konec – če plešeš že nekaj let, ponovi še nekaj elementov iz začetnih stopenj. Zagotovo ne bodo tako lahki, kot se ti mogoče zdi na prvi pogled. :)

 

Mademoisellka