Brez skrbi, lahko bereš dalje. Ne bom se jezila nate, ne bom ti vzbujala slabe vesti. Vsi rabimo oddih in če je bilo tvoje poletje zapolnjeno s potovanji, ni razloga da bi se slabo počutila zaradi ”nešportnega poletja”. Morda si čez poletje veliko delala in težko uskladila urnik s treningi, tiste proste dni pa si izkoristila za počitek. Mogoče te preprosto ni bilo v Ljubljani. Poletje je res poseben čas leta, ko se naša rutina odpravi daleč stran od nas, če imamo le možnost poskušamo čim več uživati in posledično se zgodi, da zanemarimo treninge. Če si v skrbeh, kako boš po dveh mesecih pavze priplezala nazaj na drog, je čas, da te pomirim. Nisi ne prva in ne zadnja, ki si je privoščila daljšo pavzo od treningov. Razlogov za pavze je seveda več, od potovanj, dopusta, študentske izmenjave, nove službe (v katero v času uvajanja seveda vložiš ogromno energije), življenjske prelomnice… Ampak z željo in trudom se brez težav spraviš nazaj, tudi po zelo dolgi pavzi (kar pa dvomesečni odmor zagotovo ni).

Kako boš najlažje padla nazaj v staro rutino treningov? Priporočala bi ti, da na začetku treninge poskušaš čim manj izpuščati. Seveda, kdaj se zgodi, ampak če boš prve tri mesece poskušala treninge redno obiskovati, potem se ne boš le utekla nazaj v rutino, temveč tudi hitreje dosegla ”pred-poletno” stopnjo in napredovala.

Ne pričakuj, da boš naredila vse enako dobro kot pred poletjem. Zna se zgoditi, da boš katero stvar naredila lažje (tudi to se zgodi :)), lahko da bodo tvoje spočite mišice bolj raztegljive, morda pa ti bo zmanjkalo malo kondicije ali moči. Po prvih nekaj treningih ti bo zagotovo šlo že bolje, seveda pa je vse odvisno od tega, koliko si se gibala čez poletje. Če si veliko plavala, hodila v hribe ali se ukvarjala s kakšnim drugim športom bo tvoja kondicija najbrž v boljšem stanju kot če se ne bi. A ne ženi si k srcu, zagotovo nisi edina in zagotovo boš hitro nazaj v formi. Samo ne obupaj po prvem treningu, tudi če t nič ne bo šlo tako, kot si si zamislila. Po tretjem bo že lažje. Morda pa boš opazila le minimalno razliko, saj je tvojim mišicam počitek prijal. Pusti se presenetiti in predvsem ob začetku nove sezone UŽIVAJ! :).

 

Mademoisellka

 

Vir slike:
www.pinterest.com