Kot pri ostalih športih, se tudi pri plesu ob drogu lahko včasih malo goljufamo, da izpademo boljše in se ne rabimo toliko truditi. Pač najraje izpademo najboljše z najmanj truda:). Kljub temu pa nas to goljufanje lahko kasneje tepe in na dolgi rok ni dobro, saj tako ne napreduješ kot bi lahko in prevzameš nekatere slabe navade, ki ti lahko v prihodnje škodijo. Čemu se izogniti, če začenjaš s plesom ob drogu, ali pa obiskuješ treninge že nekaj časa in si se prepoznala v zgornjih besedah?

Špičke, špičke in špičke

Tako kot slišiš na vsakem treningu – špičke! Ne vplivajo na tvojo sposobnost, da izvedeš element, vplivajo pa na to kako izgleda – zelo! Spremenijo namreč celoten element, vplivajo na eleganco, natančnost, estetiko it. Isto velja tudi za stegnjene roke in noge, kadar to element zahteva in velikokrat tudi vpliva na to, ali boš element sploh lahko izvedla pravilno. Čist element je torej zelo pomemben, tudi če morda lahko tako izvajaš le lažje elemente. Prišla boš še do težjih in z dobrimi navadami ter natančnostjo jih boš takrat lažje izvedla.

 Ta dobra stran

Še ena naša pogosta napaka je, da se držimo naše dobre strani in potem element delamo samo na to stran – ker na to stran naredimo lepše, se počutimo bolje, nam je lažje… A ravno to je huda napaka, saj s tem krepimo le eno stran in na eni strani postajamo boljše, medtem ko na drugi stojimo na miru. Če delamo tudi na slabo stran, jo krepimo, postajamo boljše v celoti in krepimo mišice na obeh straneh.

Ne slediš uri

Ko plešeš že nekaj časa, se lahko zgodi, da namesto novih korakov, ki ti ne grejo, rajši vadiš tiste, ki so ti všeč in ti grejo super. Da napreduješ, pa je nujno, da se lotiš tudi tistega, kar ti ne gre in iščeš dele, ki jih moraš krepiti, gibe, ki jih morda izvedeš narobe – nasploh moraš delati na tistem, kar ti ne gre.
Da napredujemo se moramo držati stran od teh slabih navad in jih pustiti daleč za sabo. Seveda je kakšen dan, ko smo preprosto lene, a dobro je, da vedno stremimo k temu, da se pri uri res potrudimo in poskušamo od nje odnesti čim več.

 

Mademoisellka