Ples ob drogu je bil naslednji logični korak – bilo je le vprašanje časa, kdaj začnem. Sem in tja sem ga opazila v medijih in na spletu in vedno se mi je zdel privlačen. Nato sem Mademoisellke srečala na terenu, se enkrat, dvakrat poskusno zavrtela ob drogu in našla novo ljubezen. Ples mi je bil vedno lep, izrazen, čustven, vendar sem iskala nekaj, kar je več kot samo ples, in to sem tukaj našla.

Marsikatero novo članico skrbi, da ne bo mogla dohajati, da bodo treningi pretežki in da ni dovolj močna ali gibčna. Sama sem imela po prvem treningu malo razbolene blazinice na podplatih – vedno smo namreč na prstih – vendar sem komaj čakala na zahtevnejše elemente, kjer potrebuješ malo več moči in začutiš več adrenalina. Od takrat je minilo že kar nekaj časa in niti ne vem, kdaj so stvari zares postale težje.

Ples ob drogu je še dodatno okrepil mojo ženstvenost, samozavest in energijo. Ko se tedensko in mesečno v življenju stvari spreminjajo, treningi ostajajo stalnica, ki mi pomaga stvari ohraniti v ravnovesju, sprosti moj raztresen možgan in ga skupaj s telesom okrepi. Za trening si vzamem čas v najbolj natrpanem urniku, občasno po zaporedno neprespanih nočeh in po tem se vedno počutim bolje in imam več energije, pa čeprav dodobra občutim vse še neobstoječe mišice v telesu.

Energija v studiu je enkratna, punce so vse po vrsti super in navdihujoče. Med zadihanimi trenutki, ko zajemamo zrak in masiramo razbolene okončine, rade poklepetamo, se nasmejemo in sklepamo nova prijateljstva, ki jih imamo možnost nadgrajevati na druženjih, ki so organizirani v sklopu studia.

Tina se vsega loti celovito, ne popušča in poskrbi, da stvari izvajamo pravilno, varno in kar se da elegantno – špičke! Na treningu uživam od ogrevanja do raztezanja, mazohistično stiskam zobe med vajami za moč in se počutim super žensko ob učenju in vadbi novih in piljenju že znanih elementov. Zelo všeč pa mi je tudi njen odnos do nas punc in njenega poslanstva, da nam pomaga, da se sprejmemo. Tako v studiu nikoli ne slišimo kakršnegakoli pritoževanja nad svojo postavo, celulitom, strijami in podobnimi lepotnimi dodatki. »Sprejmi se« je tudi moto našega studia, ki nam tiho in vztrajno sili v podzavest in zavest.

Studio je vedno urejen, ogledala pred drogovi pa pomagajo, da elemente izvajamo pravilneje in da smo si iz treninga v trening bolj domače s svojim telesom, ki ga nosimo in kažemo z večjo samozavestjo. Glasba ob ogrevanju nam da tisti potrebni zagon, da se med samim treningom še bolj potrudimo, malo tišja med uro pa omogoča, da se lahko skoncentriramo.

Čeprav se moj dragi tedensko pritožuje nad novimi modricami, ki jih sama kažem s pridihom samozavesti, je tudi razočaran, da se mi ne more pridružiti, saj mu vedno z navdušenjem povem, kaj sem se naučila novega. Zdaj samo odštevam imaginarne enote do trenutka, ko bom tudi sama ponosna lastnica droga – naslednji logični korak.