In morda še jesen! Vsaj jaz obožujem tople jesenske dni in občutek, da poletje še noče stran. Ampak najprej nas čaka še celo poletje, ko bomo na treninge že prihajale čisto prepotene, kaj šele odhajale z njih (klima sicer pomaga, ampak ni čudodelna). Kako torej potenje izkoristiti sebi v prid in poskrbeti, da ne boš zdrsnila dol z droga?

Če spadaš v skupino deklet, v kateri sem tudi jaz, ti poletno potenje ne predstavlja hujših težav. Za tiste, ki nam večjo težavo pri plesu ob drogu predstavlja suha koža, je poletje še kar v redu. Uporabimo malo magnezija in se včasih na drog tako zalepimo, da sploh ne moramo dol :). Meni se je to že kar velikokrat zgodilo, tako da, če se slučajno znajdeš v takšni situaciji, ne zapaničari, tudi če visiš z glavo navzdol in se hitro vrtiš! Najprej pomisli na zakone fizike – kako upočasniti drog? Odmakni roko ali nogo (če seveda lahko) stran od droga in tako vse skupaj malo upočasniš. Če tega ne moreš narediti, saj bi drugače padla dol, lezi. Milimeter po milimeter. In ti bo uspelo! Vsekakor boš poletje lažje preživela kot mrzlo zimo in zaradi varnega oprijema zagotovo napredovala.

Kaj pa, če si v tisti večji skupini, ki jo slabo odnese, saj se tako potiš, da niti približno ne moreš obdržati telesa na drogu? Pojdi v boj z vsem, kar imaš :D. Mini domači pripomočki, kot je deodorant pred treningom (po celotni koži) bo zagotovo ustavil del potenja. Preizkusi različne vrste magnezija, poglej si, kateri so še posebej primerni za potne roke (na trgu je namreč veliko različnih, in eni odgovarjajo enim, drugi drugim). Vedno imej s sabo brisačko in pogosto briši sebe ter drog, saj tako preprečiš nastanek ”zoprnega sloja švica”. In če res nič ne gre, so tu vedno tudi rokavičke in pajkice, ki so bile narejene prav za plesalke ob drogu in zaradi materiala naredijo še močnejši oprijem (boš pa v pajkicah zagotovo še bolj ”švicala”).

Ne pozabi tudi na pijače, bolj bogate z vitamini in minerali, ki jih pot izloča iz telesa, če ti ustreza, so tudi izotonični napitki odlični. Torej, bodi pozorna, da se ne dehidriraš. In, mogoče se bo slišalo čudno, uživaj v tem potenju! Mogoče sem čudna, ampak meni res ustreza, da se konkretno prepotim, odkolesarim domov in grem pod en prijeten tuš!

 

Mademoisellka