Podjetnica in podpornica zdravega življenja Tajča Pavček je na poti do svoje prave samozavesti dobila resen izziv – v obliki diagnoze: sum na multiplo sklerozo. Ker je sama športnica po duši, si nikakor ni želela, da bi postala nemočna in odvisna od drugih.

A na svoji poti do ozdravitve, je ugotovila, da mora na eni strani bolj slediti sebi in svojemu notranjemu glasu, na drugi strani pa da je ključno, da zna tudi prepustiti določena opravila drugim.

​V pogovoru za serijo intervjujev Samozavestne ženske, je Tajča Pavček dejala, da je zanjo samozavestna ženska tista, ki posluša sebe oziroma svoj notranji glas.

Po njenem mnenju je ključno, da samozavestna ženska na prvo mesto postavi sebe, ne glede na to kaj drugi želijo ali pričakujejo od nje. To pomeni, da ne reče vsemu ‘ja’, sama s svojimi željami in potrebami pa pristane na zadnjem mestu.

Odločati se mora v skladu s tem, kar sama čuti, in nato presoditi ali je neka stvar zanjo sprejemljiva ali ne. Če se s čem ne strinja, lahko to pove tudi prijazno.
​»Lani sem prvič začutila, da sem slišala svoj notranji glas, ki sem mu res začela slediti,« je povedala Tajča Pavček.

Sicer pa ugotavlja, da smo Slovenke premalo samozavestne in da je v naši družbi (pre)malo samozavestnih žensk.

»Samozavestno žensko takoj opaziš, saj iz nje navzven sije ženska energija,« opaža Pavčkova in dodaja: »Preveč smo najprej mame, partnerke, uslužbenke in podobno… Šele nato ženske.«

Več o tem, kaj svetuje, da bi postale bolj samozavestne, si oglejte v posnetku in pogovoru s Tajčo Pavček.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!