Tanja Španič, doktorica veterinarskih znanosti in predsednica Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk, je sebe postavila na prvo mesto šele, ko je zbolela, zato vsem ženskam polaga na srce:
»Upam, da ne rabijo vse ženske takšnega impulza, kot sem ga imela jaz. Takrat, ko te nekaj doleti, si vzameš čas zase, da ugotoviš, kaj je tisto, kar te navdihuje in ti daje energijo.«

Če same ne bomo poskrbele zase, se nam lahko vse poruši, pravi Tanja Španič: »Jaz sem šele potem sebe postavila na prvo mesto. Naučila sem se reči tudi ne, za stvari, ki bi jih včasih z lahkoto naredila, a bi prikrajšala svoje interese. Zdaj tega ne naredim več. Imam svoj urnik in ne spustim ure joge, da bi šla nekam drugam. Raje druge stvari prilagodim svojemu urniku. Je pa res, da je na začetku težko in rabiš kar nekaj samodiscipline. Tudi ko se za to odločiš, se ne zgodi čez noč in je dolgotrajen proces, ki ves čas poteka,« odkrito priznava Tanja Španič.

Tanja ima tudi ogromno stika z ženskami, ki se srečujejo z različnimi diagnozami rakov in pravi, da so ji nekatere res vzor, ker toliko delajo na sebi: »Tudi pri njih vidim, da moraš ves čas delati na sebi, da so vsa področja v ravnovesju, od bolezni, do službe, družine, sprostitve… Ko začneš na enem področju popuščati, se slej ko prej tudi na drugih področjih poruši. Je pa res, da ko ti zdravje začne sporočati, je to dovolj resen signal, da je treba nekaj narediti«.

Tanja pravi, da je za dobro samozavest pomembno, da imaš spoštovanje do sebe in svojih vrednot. A ne v smislu, da si egoist in greš čez vse druge, temveč da ob tem spoštuješ tudi druge in njihove vrednote. Predvsem pa moraš verjeti v sebe in v vse, kar počneš, ter poskrbeti zase. »Kajti če je ženska zadovoljna, s tem kar dela, je uspešna in poskrbi zase, lahko zagotovo bolje in lažje poskrbi tudi za druge« dodaja Tanja Španič.

Ker so vse bolezni dokazano psihosomatske, različne študije potrjujejo, da se moramo držati le nekaj preprostih pravil, ki posledično večajo tudi zdravo samopodobo in samozavest. Kaj to vključuje si oglejte v priloženem video prispevku.

​»Upam, da ne rabijo vse ženske takšnega impulza, kot sem ga imela jaz. Takrat, ko te nekaj doleti, si vzameš čas zase, da ugotoviš, kaj je tisto, kar te navdihuje in ti daje energijo.«

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!