Na to vprašanje bi ti lahko na kratko odgovorila – NE. Sledil bi najbrž začuden pogled in vprašanje kako pa to, saj vedno pravim, da je ples ob drogu super način za izoblikovanje lastnega telesa. In JA, ples ob drogu je po mojem mnenju nekaj najboljšega za izoblikovanje postave, pridobivanje mišic in še zabaven način kurjenja maščob. A moje telo je daleč od idealnega, ki sem si ga predstavljala, ko sem začela s plesom ob drogu. Kot nekdanja plesalka sem imela za popolno telo le eno – suho telo. Plesa ob drogu pa sem se lotila predvsem zaradi firbca in želje po športu, ki vključuje tudi gibčnost in akrobatiko. In kot sem že napisala nekaj časa nazaj, je ples ob drogu čisto obrnil moje predstave na glavo, odkrila sem lepoto najrazličnejših postav (in ne samo tistih, ki nam jih v glavo vbijajo mediji) in predvsem sem se prestavila od mišljenja: ‘kako lahko izoblikujem svoje’ telo v ‘kaj vse lahko naredim s svojim telesom’. Zato te ples ob drogu najbrž ne bo pripeljal do tiste postave, ki si jo imela v mislih pred začetkom treningov – ampak do nečesa veliko pomembnejšega.

Ples ob drogu ti predvsem učvrsti telo – torej z njim pridobivaš mišičasto telo. Zame je bil največji šok, ko sem začela pridobivati v rame in roke, katere sem imela prej bolj drobne, in če ne bi bila tako zaljubljena v ta ples, bi me to najbrž malo zmotilo, čeprav mi je zdaj neznansko všeč, da imam močne roke in delam še dodatne vaje :D. Prav tako ti ne bo prinesel suhih nog in ”bubble” zadnjice. Te dve reči se namreč razvijata skupaj in v vse boš dobila mišice, in ples ob drogu ti bo pomagal zelo lepo izoblikovati rit in noge, za postavo punc, ki so vsak dan v fitnesu pa no…boš mogla velikokrat v fitnes :). Seveda je to le moje mnenje in zagotovo obstaja kakšna izjema, a nekako tako vidim stvar :).

Ples ob drogu torej JE odlična (in meni najljubša) vadba za oblikovanje telesa. Če pa je to tvoj edini interes, v plesu ob drogu pa ne uživaš, potem mislim, da na treningih ne boš zdržala toliko časa. Po plaži se namreč ne boš sprehajala le z lepo postavo, temveč tudi z modricami in mogoče tudi kakšno prasko od floorworka. Ko se zaljubiš v ples ob drogu ti je, po resnici povedano, čisto vseeno. Tudi tvoja ‘idealna’ postava se bo kar razblinila, saj boš lepoto ženskega telesa videla na čisto drugačen način in vzljubila svoje telo, takšno kot je. Tudi prioritete se razblinijo, saj cilj ni več postava, temveč izoblikovanje telesa postane bolj kot ne sredstvo, da boš lahko na treningih zmogla še več. Sama se trudim izoblikovati telo, a ne zato, ker bi si želela občudovanja drugih, temveč zato, da bi bila močnejša in naredila elemente, o katerih sanjam že dolgo časa. Če te torej ples ob drogu vabi k sebi, poskusi! Tudi če ti ne gre na začetku (meni sploh ni :D) je pomemben tvoj odnos do plesa ob drogu. Če je to nekaj, kar ti je neznansko všeč, bo izoblikovanje telesa postalo le še dodaten bonus, treningi pa nekaj, kar ti da energijo in te sprosti tudi po najbolj napornem dnevu.

 

Mademoisellka

 

Vir slike:
https://candiesandcrunches.files.wordpress.com/2014/01/benefits-of-pole-dancing.jpg