Vadba na drogu je malo bolj specifičen šport, zato ti adrenalina na začetku zagotovo ne bo manjkalo. No, pa tudi kasneje se mu ne boš mogla čisto izogniti. Vadbo na drogu namreč delajo zanimivo tisti elementi, ki od nas zahtevajo malo več. Malo več poguma, malo več gibčnosti, malo več moči. Dokler ne dobiš popolnega zaupanja v svoje noge, da te bodo držale, tudi ko spustiš roke, je več kot polovica elementov veliko težjih, kot kasneje, in dokler ne zaupaš svojim rokam, ko se obračaš na glavo, se ti bo vse zdelo čisto preveč zakomplicirano. Če si začetnica in ti še ni jasno, o čem je govora, brez skrbi, vsega se boš naučila kmalu. Prej, kot si misliš .

Ko se boš torej prvič lotila visenja na glavo samo z nogami, prvimi premeti ali pa le prvim obratom, pri katerem sploh ne boš vedela, kako postaviti roke, da te bodo držale, se spomni na tisti trenutek, ko ti nekaj prvič uspe, in ugotoviš, da stvar sploh ni tako strašna. Ko boš prvič preizkušala ”elbow grip”, se ti bo zdelo nemogoče, da te tako močno drži koža na komolcu (in kako lahko ena stvar tako boli!), ampak koža se vsega navadi in kmalu boš delala elemente z visenjem samo na enem komolcu z nasmehom na obrazu. Torej, te strašni trenutki sploh niso tako strašni, saj kar kmalu postanejo tvoja rutina na treningih in kar pozabiš, koliko težav so ti na začetku povzročali.

Pomembno pa je, da se v teh trenutkih počutiš varno! Ko nekaj novega delaš prvič in še nisi prepričana vase, vedno prosi nekoga, da te pazi – najboljše da trenerko, saj točno ve, kje te ujeti, če gre kaj narobe. Ko boš že bolj prepričana vase, pa nekaj časa vadi sama z blazino in se tako izogni nepotrebnim padcem. Z blazino je tudi strah veliko manjši in kmalu ugotoviš, da ti gre že odlično!

 

Mademoisellka