Za ples ob drogu sem izvedela, ko sem se preselila nasproti plesnega studia Mademoiselle. Takrat sem prvič pomislila, da bi se v njem lahko tudi sama preizkusila. Ker sem imela vedno rada šport, sem se takoj septembra vpisala na začetni tečaj. Že na prvem treningu sem se zaljubila v graciozne gibe in plesne elemente, ki jih je kazala inštruktorica. Od prvega treninga dalje sem vedno bolj z veseljem obiskovala treninge in niti enkrat nisem pomislila, da bi odnehala.

Zdaj ples ob drogu treniram že 2 leti in pol. Pri tem športu mi je najbolj všeč, da je vsak trening sestavljen iz ogrevanja, raztegovanja, kondicijskih vaj in vaj za moč, učenja novih elementov in pa končnega raztega, ki se mi zdi zelo pomemben. Pri vsaki vadbi delujejo vse mišice na telesu, saj so vaje zelo raznolike, elementi na drogu pa pa vključujejo fizično in psihično zbranost. Prav tako mi je zelo všeč, da mi nikoli ne zmanjka ciljev in motivacije za učenje novih elementov. Zaradi tega je moj napredek hiter in sem z njim zelo zadovoljna.

Ples ob drogu se je v zadnjem času zelo razširil in s tem pridobil večje občinstvo. Zaradi tega se je tudi povečalo povpraševanje po različnih nastopih. Lastnica studia, Tina Perko, je že velikokrat nastopila pred večjim občinstvom in prav tako imela razstavo fotografij Street pole dance, na kateri pa sva nastopili tudi dekleti iz višje stopnje. Izkušnja je bila enkratna, saj smo ljudem pokazale, kako v resnici zgleda ples ob drogu, ter skušale razbiti predsodke, ki se ob misli nanj pojavljajo. Upam, da bom imela v prihodnje možnost novih nastopov, čez čas pa si želim udeležiti tudi kakšnega tekmovanja, ko bom na to dovolj pripravljena.

Lahko bi rekla, da je ples ob drogu spremenil moje življenje. Veliko svojega prostega časa namenim treningom, tako v studiu kot tudi doma, pogosto pa spremljam tudi svetovno znane plesalke in iščem nove elemente, ki se jih želim naučiti. Zdi se mi, da sem zaradi plesa ob drogu bolj fit, na treningih pa se tudi psihično sprostim in sem zaradi tega bolj učinkovita tudi na drugih področjih.

Plesni studio Mademoiselle pa ni le telovadnica, kamor dekleta prihajamo na treninge, pač pa je naš drugi dom, saj se tam sestajamo na novoletnih zabavah in filmskih maratonih, ob lepem vremenu pa odidemo skupaj na športni dan na Rožnik in kasneje na piknik v Tivoli. Dekleta, s katerimi obiskujem tečaje plesa ob drogu, so postale moja druga družina in upam, da bomo še v prihodnje skupaj preživljale toliko časa kot ga sedaj.