Tjaši Artnik Knibbe je nekdanja novinarka in avtorica odličnih člankov. Po boleči izgubi svojega brata, mame in očeta, se je odločila prerešetati svoje temelje, pustila novinarsko službo na Dnevniku in se podala v neznano. In tako se je rodila njena odlična knjiga Ranljiva.

Tjaši Artnik Knibbe usoda ni prizanašala, čeprav je bila že od nekdaj borka po duši, ki je dosegala odlične rezutate, česar koli se je lotila. A kljub temu je po težki življenjski preizkušnji ugotovila, da prava samozavest ne temelji na doseženih rezultatih. Brez samozavesti je ravno to največja past, ki vodi v izgorelost. Kar je prav tako občutila na svoji koži.

​»Samozavest je zavedanje samega sebe, da smo telo, razum (naši miselni procesi), čustva in duša. Slednja nam zagotavlja prostrano povezanost z vsem kar obstaja,« ugotavlja danes.

»Meni to zavedanje, da smo del celote, daje samozavest, ki jo čutim in je neomajna. Zanjo ne rabim nič ‘delati’,« opisuje Tjaši Artnik Knibbe.

​Njeno doživljanje samozavesti ji kaže, da je to stanje, ki ji je bilo dano s tem, da je prišla na ta planet in da je človek. »Ker delujem iz tega stanja ‘biti’, življenje dojemam kot eno veliko ustvarjalno igro,« še dodaja sogovornica.

Navdušena je nad spremembami in premiki, ki se dogajajo v zadnjem 10-letju, zato je prepričana, da je samozavestnih žensk okoli nas ogromno.

Ženskam svetuje, da če se v določenem trenutku zašibijo, naj pogledajo okoli sebe, saj so v okolici zagotovo ženske, ki bodo pomagale.

Predvsem se ji zdi pomembno, da se ne osamimo ali se prepustimo prepričanjem, da zmoremo vse sami. Temveč si moramo dovoliti prositi za pomoč in za zrcalo, ker bo prišlo, ko ga bomo rabile.

Podrobnejši pogovor s Tjaši Artnik Knibbe, si oglejte v posnetku.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!