Bolj aktivne kot smo, več časa preživimo v trenirkah, športnih modrcih in pajkicah. Ne samo na treningu, temveč tudi na poti tja in nasploh v prostem času. Morda je to zaradi praktičnih razlogov. Na kolesu je namreč toliko bolj udobno v športnih oblačilih, za tisti kratek čas na avtobusu ali v avtu pa se mi tudi ne da obleči v kaj drugega kot udobna oblačila, ki jih bom nosila tudi na treningu. Zakaj bi se lepo oblekla samo zato, da se lahko v garderobi spet preoblečem?

Ko se navadimo udobja, gremo težko nazaj. In zato vedno več časa nosimo praktična športna oblačila. Dlje kot treniramo, pa ugotovimo, da so nam ta oblačila tudi bolj prav. Kolikokrat si se že znašla v garderobi, preizkušala kavbojke in ugotovila, da ti čisto nobene niso prav. Utrjeno postavo in mišice težje stlačiš v kavbojke, prav tako pa mere, po katerih delajo oblačila, niso najbolj naklonjene oblinam in tudi bolj športnim postavam. Da sploh ne govorim o ramah! Strgane jakne, jopice, puloverji… Podloge v plaščih in jaknah hitro vidijo posledice skletc in drugih vaj za moč, ko jih oblečemo, malo preveč pocukamo rokav in strgamo. Najprej kriviš poceni izdelavo, potem pa hitro ugotoviš, da razlog tiči v tebi . Vse to seveda ne pomeni, da se ne moreš lepo obleči! To je v tvojih rokah in lahko si kreativna kot si ti želiš. Pred kratkim sem tudi pisala o tem, kako lahko vključiš kompletke za ples ob drogu v oblačila za zabave. A meni se večkrat na teden zgodi, da oblačila prilagodim treningom in sem večkrat oblečena športno, v omari pa imam vsaj trikrat toliko pajkic kot kavbojk.

Da ”pleaserke” oblečem večkrat, kot katerekoli druge petke, pa sploh ne bom omenjala :). Nikoli ne bi rekla, da so najvišje petke v moji omari tudi najbolj udobne!

 

Mademoisellka

 

Vir slike:
pinterest.com