Bliža se marec, mesec, v katerem ženske praznujemo kar dva praznika. Zato se mi zdi ravno pravi čas, da napišem še nekaj stavkov o ženstvenosti. Vadba na drogu je tista vrsta treningov, ki potisne ženstvenost v ospredje. Je tiste vrste vadba, ki je na čase lahko popolnoma športna, potem spet nežna, kasneje zapeljiva in nato umirjena. Tudi, če nisi zaplavala v bolj ”exotic” vode, si zagotovo že doživela kakšen trenutek, ko si se zaradi vadbe na drogu počutila bolj ženstvena. Če si z vadbo na drogu šele začela, pa ne skrbi, takšni trenutki bodo prišli prej, kot misliš.

Mesec marec naj bo zate tisti čas v letu, ko pomisliš tudi na bolj čutno stran vadbe na drogu. Morda si do zdaj na ta šport gledala le kot na obliko fitnesa, ki ti pomaga ohranjati gibljivost, kondicijo in te obdrži v dobri formi. Modra je bila vadba na drogu zate oblika sprostitve, ki ti je pomagala pozabiti na vsakodnevne skrbi in te razvedri. Kaj pa, če bi bila ta mesec pozorna tudi na druge plati vadbe na drogu? Bi bila bolj pozorna na način izvedbe elementov, bolj plesne detajle in lepe špičke na nogah (ja, tudi pri težjih elementih:)). Mogoče bi obiskala katero izmed naših delavnic in spoznala še koreografsko stran treningov?

Mesec marec naj bo torej tisti čas leta, ko si lahko vzameš nekaj časa, da spoznaš ženstveno plat vadbe na drogu. Seveda lahko to narediš kadarkoli, ampak naj bo marec en opomnik, ki te spomni tudi na ta tel vadbe na drogu, ki vsak dan prepriča številne ženske po celem svetu, da obiščejo svoj prvi trening.

 

Mademoisellka