So tiste ženske, ki komaj opazijo, da je prišel tisti čas v mesecu, in so tiste, ki so se takrat komaj sposobne premikati. Če spadaš v prvo skupino, najbrž še nikoli nisi pomislila, da bi izpustila trening zaradi krčev. Če spadaš v drugo skupino, si to najbrž že velikokrat naredila. Slabo počutje, glavobol, krči, utrujenost, napihnjenost … recept za poležavanje v postelji ob gledanju serije in banjici sladoleda. Zakaj si ne bi privoščila malo počitka, ko ga potebuješ? Naše telo ga zahteva in prav je, da ga takrat poslušamo.

Samo kaj naj naredimo, če si ne znamo dati miru? Če se nam zdi, da se bomo boljše počutile po vadbi na drogu, na kateri bomo premigale svoje telo in malo sprostile misli? Potem sledi spodnjim nasvetom.

  1. Obleci se v udobna oblačila. Če je kdaj pomembno, da se počutiš 101 % udobno, je to v tistih dnevih. Morda bodo tvoje najljubše kratke hlače počakale v predalu na naslednji trening, a tebi bo na vadbi na drogu veliko lažje.
  2. Če rabiš par minut za raztegovanje in počivanje, si jih vzemi. Trenerke bodo razumele, ti pa boš lahko varno in sproščeno nadaljevala trening.
  3. Po treningu si privošči košček čokolade. Takrat pač najbolj ”paše” :)
  4. Previdna bodi pri novih elementih in pri vrtečem drogu. Sploh, če se ti hitro vrti, se ti bo morda zdaj šše hitreje.
  5. Ne ocenjuj svojih treningov po tem. Lahko se ti zgodi, da boš imela slab dan in ti nič ne bo šlo. Lahko pa se ti zgodi, da bo šlo vse kot po maslu. V nobenem primeru pa vzemi tega treninga za merilo, saj si na ostalih manj utrujena in bolj močna.

Na koncu te bom še enkrat spomnila, da poslušaj svoje telo in ne pretiravaj, kadar potrebuje dan ali dva počitka. Treningi vadbe na drogu bodo počakali. :)

 

Mademoisellka

 

Foto: Pole dancing adventures