Bližamo se najbolj romantičnemu dnevu leta. To je seveda Valentinovo, praznik ljubezni, zaljubljencev in vsega možnega, povezanega s tem čustvom, še posebej stvari, ki se dobro prodajajo :). Ampak danes ne bom tečna in se ne bom spuščala v komercialne plati Valentinovega, rajši se bom osredotočila na dobre strani, na tiste, ki so mi všeč in so, seveda, vsaj malo povezane s plesom ob drogu. Torej, kako lahko Valentinovo postane tudi tvoj praznik ljubezni do plesa ob drogu?

Letos ti predlagam, da se spoznaš s številnimi zvrstmi plesa ob drogu, morda stopiš iz cone udobja, treniranja posameznih elementov in se poglobiš v izražanje čustev skozi gibanje. Sploh na bolj čutni strani plesa ob drogu se je razvilo številno edinstvenih zvrsti, od sensualnega do eksotičnega. No, če boš googlala te izraze v slovenščini ali brskala po hashtagih najbrž ne boš nič našla, tako da bom raje uporabljala kar izraze v angleščini :). Zdaj pa poglejmo, katere zvrsti čakajo nate, da jih preizkusiš!

Če se počutiš romantično in čustveno, je ”sensual pole” nekaj, kar si moraš nujno pogledati in tudi preizkusiti. Počasno, čutno gibanje, ki običajno ne vključuje kakšnih hudih akrobacij, ampak se poglobi v pripovedovanje zgodbe. Brez floorworka tu ne gre, tako da ne pozabi na kolenčnike (Poledancerka ima hude ”valentinovsko” rdeče!). ”Exotic pole” se je že znotraj zvrsti razdelil na več podpoglavij, najbolj znane plesalke so razvile svoj popolnoma unikaten stil, med bolj ”flowy russian exotic” plesom ob drogu, akrobatskim exotic-om in drznim ameriško/avstralskim ”exotic pole dance-om” boš pa našla cel kup razlik. Kateri je ta pravi zate? Čisto odvisno od razpoloženja, načina izražanja, energije, ki jo oddajaš…

Še ugotavljaš, kaj bi preizkusila, razmišljaš, da bi obula svoje prve ”pleaserke”? Obišči ure Pole fun and dance, kjer se srečaš z vsem, od sodobnega plesa do bolj seksi zvrsti in svojo pozornost prestavi iz učenja elementov v učenje gibanja. Luštno bo! :)

 

Mademoisellka