Tisti trenutek, ko si kupiš prve petke za ples ob drogu, je tisti trenutek, ki te ”zacementira” v tem športu. Tisti trenutek, v katerem si lahko prepričana, da boš v plesu ob drogu ostala dolgo časa. Ne samo na treningih, tudi na delavnicah, na družbenih omrežjih, povsod. Ples ob drogu te je ujel in te ne bo izpustil :). Ko prvič obuješ platformo, se spremeni tudi tvoj poglej! Kako?

Vsi ostali čevlji s peto se ti bodo zdeli nizki.

Zadnjič sem brskala po Asosu in si naročila ene ”normalne” čevlje s peto. Meni so se zdeli taki, udobni, za vsak dan…potem pa preberem višino pete – 11 cm! Resno? Odkar sem kupila prve Pleaserke, se mi vse ostale petke zdijo nizke :). Je pa hoja v katerih koli petkah veliko boljša, kot prej!

Če si prve petke naročila ”varne” višine, tam okoli 15 cm, boš naslednje želela še višje!

Ja, ko se že navadiš na visoke, si boš želela še višje petke. So en tak nov cilj, nov izziv in še dobro, da obstaja toliko različnih višin pete, platforme, salonarji, gležnarji, škornji… toliko različnih čevljev, ki jih lahko preizkusiš! :D

Noge so lahko videti tako dolge…

…če se le potrudiš! Pete ti dajo potencial, da ti podaljšajo noge v nemogoče razdalje. Res, ne boš verjela, ko boš videla fotografije in posnetke! Je pa res, da moraš biti zelo pozorna na špičke in lepe linije, saj v nasprotnem primeru lahko deluješ krhko in malce štorasto.

Še nimaš prvih petk in si noro želiš ene, a nimaš pojma, kakšne bi si naročila, kakšno številko potrebuješ in koliko ”višinskega poguma” imaš? Sposodi si soplesalkine čevlje (zagotovo ima katera podobno številko), če lahko preizkusiš dva različna modela, pa še toliko bolje! Morda bodo tvojemu gležnji bolj ustrezali škornji, ali pa so za tvojo nogo najboljši tisti skoraj brez trakca. Ker takšne trgovine pri nas žal še ni, je to najboljša rešitev, da iz široke izbire na internetu najdeš tiste prave zate, ki jih boš z veseljem nosila na vseh koreografskih treningih :).

 

Mademoisellka