Če pridno spremljaš našo spletno stran, ti ni mogla uiti novica, da plesni studio Mademoiselle letos praznuje 10 let. Ja, 10 let! Kaj vse smo uspeli skupaj ustvariti in pripraviti v teh 10 letih! Prevrti čas nazaj in pomisli, kaj so bile tvoje asociacije na ples ob drogu 10 let nazaj. Si vedela, da ga lahko treniraš v plesnem studiu in ob tem dobro razmigaš svoje telo? Si ga povezovala s striptizom in nočnimi klubi? Se ti je zdelo, da bi te vsi čudno gledali, ko bi omenila ples ob drogu? Si poznala nekatere svetovno znane plesalke, ki so še danes v samem vrhu plesa ob drogu? Si sploh vedela, da ga lahko treniraš tudi pri nas? Najbrž bi bili tvoji odgovori precej drugačni, kot so danes, in zagotovo je zato kriv tudi Plesni studio Mademoiselle.

Že od prvih korakov dalje namreč osveščamo ljudi o tem lepem športu, razbijamo stereotipe, ko se pojavijo in večamo našo plesno družino leto za letom. Sodelujemo v številnih projektih in ne ostajamo le znotraj zidov naše plesne dvorane. Ljudem kažemo lepoto plesa ob drogu skozi fotografije, videe in besede. Spodbujamo sprejemanje same sebe, samozavest in izražanje ženstvenosti na najrazličnejše načine. Ples ob drogu je postal šport v pravem pomenu besede, a ohranil svojo plesno, nežno naravo. Dal je prostor tistim, ki uživajo v akrobacijah in tistim, ki jih bolj privlačijo plesni koraki. Sprejema vse in spodbuja tebe, da se sprejmeš takšno, kot si!

Kaj nas čaka čez 10 let? Ne vemo! Morda bo ples ob drogu že na poti, da postane olimpijska disciplina! Zagotovo pa te čez manj kot mesec dni čaka dogodek, ki ga ne smeš zamuditi. Ob 10 obletnici plesnega studia Mademoiselle se namreč obeta spektakel, kakršnega še v studiu ni bilo. Boš tam?

 

Mademoisellka