Si se kdaj vprašala, kje je izvor tvoje želje po plesu? Je samo tvoj ali prihaja od zunaj? Imaš občutek, da moraš pred kom skrivati ples ob drogu, ali pa da moraš komu to še posebej izpostavljati? Vse to namreč močno vpliva na tvojo motivacijo, tvojo energijo na treningu, navsezadnje tudi tvoj napredek. Le takrat ko je želja popolnoma tvoja, se spraviš plesat, tudi ko nisi najbolj energična, se komaj spraviš na pot in se po treningu počutiš odlično. Saj veš, tisti izjemen občutek po treningu, ko si vesela, da si premagala lenobo, ko si kljub naporu nabereš novih moči in energije, ko veš, zakaj vsakič znova odhajaš s treningov z nasmehom na obrazu.

Si obiskovala kakšen trening v mlajših letih samo zato, ker so to počele prijateljice, in si se bolj kot trenirat šla družit? Morda je bil to kakšen šport, ples, vadba, karkoli…in te ni potegnilo not. Z veseljem si druženje na treningu zamenjala za druženje ob skodelici kave, saj tvoj glavni motiv ni bil trening, temveč okolica. Zagotovo se spomniš tudi kakšne vadbe, na katero si se vpisala, da bi zgubila kakšen kilogram ali pridobila na mišicah, pa si kmalu začela iskati izgovore in vadbo zapustila. Zakaj? Ker spet nisi našla razlogov v lastnem užitku, v lastni sprostitvi in lastnih koristih.

Ko razmišljaš o treningih plesa ob drogu, se torej osredotoči nase. Zakaj jih rada obiskuješ, kako se počutiš med treningi in po njih, kako si srečna, ko se naučiš nov element in novo kombinacijo. Razmišljaj o vseh stvareh, ki ti jih treningi plesa ob drogu dajo, kako ti polepšajo dan in kako vplivajo na tvoje razpoloženje. Interes vedno najdi v sebi, ne v potrditvi drugih :). Seveda so treningi tudi prostor za druženje, za oblikovanje telesa, a prave razloge moraš vedno poiskati v sebi in nikjer drugje. Zapomni si, z vsakim treningom si še boljša in lahko ob plesu ob drogu še bolj uživaš!

 

Mademoisellka