Je tudi tebe razveselil (sicer) pozni prihod poletja in se nasmeješ ob misli na počitniške dni? Priznam, da že odštevam ure do uradnega začetka poletja, ko se moj urnik malo sprosti, tudi ti pa se najbrž veseliš dopusta, zdnjega izpita, sproščenega vzdušja kamorkoli se obrneš. No, danes se bom razpisala o stvari, ki se mi prikrade za hrbet vsako poletje po nekaj dnevih ležanja na plaži s kozarcem aperol spritza v roki. O slabi vesti zaradi… lenarjenja.

Sem ena izmed tistih oseb, ki so ves čas v gibanju. Na kolesu, na treningih, na sprehodih. Tista prijateljica, ki bo vedno rekla, da gremo lahko peš, pa če je treba prehoditi celo mesto. Na plaži pa razen plavanja v vodi raje ležim v senci, se mogoče odpravim na kakšen izletek, a konkretnega gibanja, kakršnega smo vajene na treningih, mi manjka. Ne glede na to, da vedno iščem kakšne fitnese na prostem ali druge naprave, sem se letos odločila, da bom na plaži brezkrbno ležala, se ne obremenjevala s kalorijami, ki jih ne pokurim in v dopustu preprosto uživala. Kako? Ta bo malo težja :).

Moj načrt je zaenkrat videti nekako tako. Pred odhodom na dopust bom še posebej pridno obiskovala treninge, od njih poskušala odnesti čim več, tako da se ne bom počutila v zaostanku, ko pridem nazaj, malo bom ponavljala tudi sama doma. Poskušala bom uvesti neko rutino gibanja in bolj zdravega načina življenja, ki mu teden ali dva pavze ležanja na plaži ne bosta škodila in se tako v času dopusta res popolnoma sprostila. Ignorirala bom tihi glasek, ki mi predlaga, naj grem vsaj tečt zjutraj (Saj ne da tek res sovražim, in na dopust nikoli ne vzamem superg:)). Teh nekaj dni si bom res vzela za regeneracijo telesa, za počitek mišic (saj veš, da smo s spočitimi mišicami vedno bolj raztegljive). Edina stvar, ki se ji na dopustu ne odpovem, so moji kompletki, ki jih bom nosila tudi kot kopalke, in brskanje po Instagramu za novimi elementi in koreografijami. Zdaj pa uživat! :)

 

Mademoisellka