Mogoče si opazila, da ples ob drogu v zadnjem času doživlja nek “bum” v Sloveniji. Na televizijski oddaji Slovenija ima talent sta v polfinale prišla kar dva nastopa plesalk ob drogu, na Instagram nam ni nerodno objavljat #sundaybumday slik in posnetkov naših akrobacij ter poplesavanj, tudi strani časopisov (in spletnih strani, ki so dandanes le bolj obiskane) so veliko bolj polne plesa ob drogu kot nekaj let nazaj. Ampak…a si se že vprašala, zakaj ples ob drogu navdušuje toliko ljudi, tudi tiste, ki se ga še niso lotili, ali pa se ga sploh nimajo namena lotiti? Potem beri dalje!:)

Eden izmed razlogov je zagotovo sama vizualna privlačnost elementov in akrobacij. Tako, kot radi spremljamo športe, ki izkazujejo dobro fizično pripravljenost, gibčnost, moč, tako nas tudi pritegne šport, ki vse to zapakira v eno. To je seveda ples ob drogu. Težko zgrešimo plesalko, ki v špagi visi z droga in se drži gor za en majhen del kože, v naslednji sekundi pa se dvigne gor in naredi iron X. Edina razlika med plesalkami ob drogu in drugim občinstvom je, da si me želimo vse to preizkusiti, opazimo kakšno majhno napako in poznamo imena elementov. No, skoraj vsa :).

Drugi razlog je zagotovo tudi v tem, da smo si ples ob drogu (žal) včasih predstavljali le kot del striptiz klubov, zdaj pa ga vidimo povsod in v številnih različicah, ki so primerne vsaka za drug prostor – od burleske do opere. In ko se nekaj ne sklada z našim dosedanjim znanjem, nas zagotovo pritegne in v nas zbudi željo, da bi vedeli še več.

Tretji razlog pa poznamo vse, ki smo se že srečale s plesom ob drogu. To je, da je ples ob drogu preprosto super! Da nas vedno znova motivira, da nas dela močnejše, gibčnejše, nam daje samozavest in energijo. Zagotovo pa ima vsaka izmed nas svoj poseben razlog, zakaj jo ples ob drogu tako navdušuje :)

 

Mademoiselle