Koliko komentarjev si že prebrala pod fotografijami in videi, ki se nanašajo na oblačila? Ne glede na neverjetne elemente in kombinacije, se bo vedno našel nekdo, ki se bo zapičil v oblačila. Ja, oblačila za ples ob drogu velikokrat več pokažejo kot skrijejo, a brez njih ne bi mogle izvesti celega kupa elementov, ki pač zahtevajo golo kožo. Seveda potem pride do razprav, da bi naša oblačila morala biti bolj ”športna” če želimo, da je ples ob drogu sprejet kot športna disciplina, in da je zaradi naših oblačil ples ob drogu takoj bolj senzualen, seksualen, katerakoli beseda že. No, zdaj pa se predstavljaj, da narediš ”jade” (ali skoraj katerikoli drug element, ki zahteva lepljenje kože) v trenirki. Ne gre, kajne. To je žal včasih zelo težko razložiti nekomu, ki problem plesa ob drogu vidi v naših ”razgaljenih” oblačilih. Ampak nikoli ne veš, mogoče nam bo kdaj uspelo razširiti informacijo, da so edina možna oblačila pri nekaterih kombinacijah kratke hlačke in kratek top, tudi če bi kdaj rajši oblekle pajkice in majico.

Se ena težava, ki jo vidim, je, da so oblačila ”problematična točka”, zaradi druge ”problematične točke” – droga. Žal je redko viden kot športni pripomoček in veliko ljudi ga hitro asociira s striptiz klubi. Če poenostavim – če si v kopalkah na plaži ali v bazenu, ni noben problem, če si v nečem, kar skrije približno toliko kot kopalke v plesni ali športni dvorani, pa je. Upam, da se bo to razmišljanje spremenilo z vedno bolj pogostim pojavljanjem plesa ob drogu v medijih, zagotovo pa bo preteklo še nekaj časa.

Pa še ena stvar, ki me zelo zmoti pri takšnih komentarjih. Kaj je narobe s tem, da želimo pokazati naše telo, naše pridobljene mišice, spremljati in sprejemati naše telo, takšno kot je? Če oblečemo oprijeto oblekico, bomo najbrž prejele same komplimente, ne glede na to, kako kratka je, če se fotografiramo v kopalkah in slike objavimo na socialnih omrežjih, se ne bo nikomur zdelo nič čudnega. Če pa poleg tega še plešemo ob drogu, pa bo hitro vse narobe. Dvojni standardi, ki se jim dandanes ne moremo izogniti. Lahko pa jih ignoriramo :).

 

Mademoisellka