Sicer se poletna vročina ne zdi ravno najboljši čas za ukvarjanje z novim športom in ne pade ravno v klasični januar, z začetkom novega leta, ali september, z začetkom sezone oz. tudi šolskega leta. Je pa to čas, ko imamo morda več časa, da preizkusimo kaj novega, morda tudi več volje, morda želimo dnevu dodati nekaj novega in razburljivega, ko preživljamo poletje doma. Kljub temu, da poleti začne s plesom manj ljudi, kot septembra ali januarja, pa to seveda ni ovira, morda je celo prednost. V tečaje se namreč lahko vpišeš kadarkoli, ne glede na to, kateri mesec v letu je.

Prav tako so skupine poleti združene skupaj, nekatere so manjše, saj je veliko plesalk na dopustu, in se lahko v manjši skupini lažje sprostiš. Soplesalke, ki nekaj časa že obiskujejo treninge, ti lahko pomagajo pri učenju elementov, v manjši skupini pa se tudi trenerka lažje posveti vsaki posebej. Če si malo bolj sramežljiva, ti bo najbrž tudi lažje začeti takrat, ko ni ravno največjega navala. In v letnem času, ko smo navajeni več gole kože in kopalk tudi lažje premagamo oviro s kratkimi hlačami in drugimi oblačili, ki zagotavljajo dovolj oprijema.

Seveda so pa tudi minusi. Zraven je manj ljudi, ki so na isti stopnji znanja kot ti in zato se mogoče lahko počutiš na čase malo izgubljeno. Je le nekaj povsem drugačnega od ostalih vadb in rabiš nekaj časa, da se privadiš na drog in da se koža navadi na elemente. Pa tudi potenje je svojevrsten problem v tem letnem času.

 

Mademoisellka