Glede na to, da je 8. marec Dan žena, in da je ta dan le nekaj dni nazaj, se mi je zdel ravno pravi čas, da ti povem kaj o ženstvenosti in plesu ob drogu. Kljub temu, da pleše tudi ogromno moških, je po mojem mnenju predstava, ki jo imamo ob besedi ples ob drogu običajno ženska, ki izvaja najrazličnejše akrobacije naokoli droga. Res je, da gre za šport, ki lahko s tebe potegne ženstvenost, nežnost in gracioznost, ne glede na to, kako globoko v sebi jo moraš iskati. Gre za šport, ki s tebe potegne tisto, kar želiš prikazati v tem trenutku, se lahko izražaš ob katerikoli glasbi, v petkah ali brez… Kakorkoli pač želiš!

Prav tako s plesom ob drogu sprejmeš svoje telo, ne glede na tvoj tip postave in tvoje predstave o lepem telesu. Spoznaš namreč, da je vsako telo lepo in ti že po nekaj treningih ni nič nenavadnega, da vidiš toliko kože kot ponavadi na plaži (za dober grip pač rabiš kožo). Lepota se kaže prav v tej različnosti, pa naj gre za ženske obline ali nežno vitko telo.

Navadiš pa se tudi svojega telesa, ki ga (presenetljivo) sploh ne vidimo tako velikokrat v takšni meri. Morda se na začetku osredotočiš na kakšno ”napako”, za katero pa kar hitro ugotoviš, da sploh ni napaka in da imamo vsi kaj, s čimer smo zadovoljni in kaj, s čimer nismo. Ko pa se navadimo svojega telesa z malo več kože, potem tiste majhne ”napakice”, ki nas kdaj žrejo, sploh niso več pomembne in jih sploh ne opazimo več. Odkrijemo, da jim sploh ne rabimo posvečati pozornosti, temveč se osredotočimo na celoto in na naše počutje. Če pa si želiš okrepiti telo, pa prav tako lahko delaš na prijetnih, a napornih treningih plesa ob drogu ter spremljaš, kako se tvoje telo spreminja, brez da bi se doma ocenjevala pred ogledalom.

Kaj naj še rečem za konec? Imejmo se rade, takšne kot smo. Edinstvene, neponovljive in močne ženske:)

 

Mademoisellka