Spadaš tudi ti med ta sončna bitja, ki vsako leto s strahom pričakujejo jesensko krajšanje dni in večere, ki pridejo vsak dan prekmalu? Kljub temu, da obožujem jesen, zgodnji večeri niso niti malo po mojem okusu. Sploh ta pozni september in oktober, ko se moraš soočiti s tem, da je poletja konec, da sončni zahod pride na vrsto še pred večerjo in da se mora tvoja notranja ura malo prilagoditi. Eni se s tem spopadamo malo slabše, vsaj ne brez pomoči trikov, ki ti jih želim predstaviti.

Meni pri tem prehodu najbolj pomaga miganje, tam enkrat popoldne ali zgodaj zvečer. En trening, ki prebudi telo in ga spomni, da še ni čas za spanje. Vadba na drogu je ravno prava kombinacija fizične aktivnosti in razmišljanja, da sem potem ravno prav zbujena še do konca dneva oz. do ure ko grem ponavadi spat. Čeprav se na takšne dni težje spravim v studio, sem po koncu treninga trikrat bolj zadovoljna, da sem šla tja. Če z enim, dvema ali tremi treningi na teden telo prepričam, da tema še ne pomeni bližajočega se spanca, potem ta ”trik” drži še ostale dni, ko po službi tečem takoj domov.

Verjemi mi, v tem času te bodo vse razumele, ko boš potarnala, da si se komaj spravila od doma. No, razen če te drži še začetiška navdušenost, pa tudi ta se mi zdi, da kar težko premaga jesensko utrujenost. Ampak verjemi mi, da boš novembra rednim treningom hvaležna za normalno delovanje notranje ure in lažjo borbo z vsemi obveznostmi, ki te čakajo v naslednjih mesecih.

 

Madmeoisellka