Da svoje kritične trenutke v življenju (na poslovni poti ali na drugih področjih) spremeniš v uspeh, zagotovo potrebuješ zvrhano mero samozavesti. To je uspelo Zori Jakolin, ki se je kot organizatorka dogodkov osredotočila predvsem na poslovne ženske in tako s kolegicama organizirala uspešno konferenco 500 podjetnic ter ustanovila portal Women Love Business.

​Na podlagi svojih izkušenj Zori Jakolin opisuje: »Samozavest lahko (z)gradimo le sami iz svojih izkušenj. Tako boleče kot zadovoljne izkušnje moramo spremeniti v svojo moč, v svoj obstoj. To nam pomaga, da prenesemo in obvladujemo okolje, ki nam prihaja nasproti,«

​Pogosto dajemo prevelik pomen mnenjem drugih, pa čeprav je pozitivno ali negativno. »Če nas nekdo pohvali, se nam samozavest dvigne – kar je super. Če pa je negativno, nas graja ali pove, da nečesa nismo dobro naredili, ni dobro, če nas to tako potolče. Zato ne smemo drugim dovoliti, da krojijo našo samozavest, saj sicer smo enkrat lahko na vrhu, drugič pa popolnoma na dnu. Vedno moramo iskati odgovore znotraj sebe. Pri čemer je zelo pomembna samopodoba. Ta se oblikuje v naši notranjosti glede na naše izkušnje, kaj se nam je lepega ali grdega zgodilo in kako smo to preoblikovali v svoji duši. Kajti če je duša močna, smo tudi mi močni,« lepo pove Zori Jakolin.

Predvsem moramo biti pozorne na to, kako govorimo o svojih kolegicah ali drugih ljudeh. Kajti, kot nas spomni Zori Jakolin, če o drugih govorimo vedno slabo, potem tudi o sebi navadno nimamo dobrega mnenja.

Samozavest je nekaj, kar kroji vsakega posameznika. Tega, žal ne moremo kupiti in obleči, lahko pa si ogledamo video nasvet, ki nam ga je v pogovoru zaupala Zori Jakolin.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!